Voorlichting


Je bent nu nog steeds vitaal en gezond, maar soms komt later eerder dan je denkt. Je kunt het dan maar beter geregeld hebben. In plaats van het gevoel hebben dat alles je overkomt en je niets aan jouw situatie kunt veranderen. Ik kan je inzicht geven wat de mogelijkheden zijn zodat je je eigen prioriteiten kunt stellen.

Veel mensen zijn niet zo zeer bang voor de dood maar vooral voor de weg daar naar toe. Slecht ter been worden, pijn ervaren, je partner verliezen, afhankelijk van anderen worden, eenzaamheid, verward raken en je geliefde niet meer herkennen.

In deze voorlichting neem ik je mee in de (ongeschreven) regels, wetten, protocollen en commercie rondom afscheid, nalatenschap en zorg in de laatste levensfase. We gaan allemaal een keer dood, daar hebben we geen invloed op.

Maar op sommige dingen kun je wel invloed hebben. Door erover te praten en dingen vast te leggen kun je zelf de regie blijven voeren.

Senioren van deze tijd,
zijn op de toekomst voorbereid.


Ik vertel wat de mogelijkheden zijn, wat je kan regelen voor je afscheid, hoe je kan zorgen dat je dierbare spullen op een door jouw gewenste plek terecht komen en hoe je goed kenbaar kunt maken welke behandelingen wenselijk zijn en welke niet. Er is nog veel meer te overdenken. Wat kan je bespreken met je naasten, en hoe kan je alles regelen en op papier zetten.

Samen gaan we aan de hand van een duidelijke en overzichtelijke presentatie het gesprek aan over mogelijkheden en keuzes in de laatste levensfase. Het is nooit mijn bedoeling mensen te sturen wat ze moeten regelen, ik wijs enkel op de mogelijkheden. Een duidelijke informatie map geeft handvatten om je wensen op papier te zetten. Uiteraard is het geen enkel probleem als de kinderen of andere naasten ook aanwezig zijn.

Als je vragen hebt, kun je op je mobiel contact opnemen via de WhatsApp knop rechts
onderaan deze pagina of via het formulier op de contact pagina.