Over mij

Mijn naam is Petra Scholte en ik werkte mijn hele werkzame leven in de zorg. Ik heb in vele zorginstellingen zoals verpleeg- en verzorgingshuizen, de thuiszorg en in verschillende ziekenhuizen gewerkt. Hierbij heb ik veel ervaring opgedaan in de 35 jaar dat ik aan het bed sta. Mijn kwaliteit ligt vooral in een stuk begeleiding en een luisterend oor bieden. Ik kan goed oplossingsgericht denken en ben een sociaal mens die makkelijk contact maakt met anderen. Ik ben getrouwd en moeder van twee volwassen zonen.

In 2013 ben ik mij gaan verdiepen in stervensbegeleiding en heb ik mij hierin geschoold. In de tussenliggende jaren heb ik als zorgprofessional gewerkt in verschillende hospice. Hier heb ik vele mensen mogen begeleiden en veel kennis opgedaan in de palliatieve zorg.

Ik heb ervaren hoe bewoners in een hospice tot rust komen. Vaak hoorde ik dat mensen tijdens hun ziek zijn erg hadden aangemodderd, er sprake was van veel onduidelijkheid en te weinig begeleiding. Mantelzorgenden die helemaal opgebrand waren. Maar bovenal was ik geraakt door de enorme eenzaamheid die men soms ervaren had.

Door tegenslag in mijn leven heb ik zelf ook eenzaamheid ervaren. Ik zette een masker op dat uitstraalde: "met mij gaat het goed". Sommige mensen vermeden mij, waren bang voor mijn verdriet en gingen mij uit de weg. Ik heb ervaren hoe helend het is als alles er mag zijn.

Zo nam ik in 2020 het besluit mijn werkervaring, mijn talenten en bovenal mijn levenservaring te bundelen om mijn eigen praktijk te starten. Gaande weg kwam er steeds meer de vraag hoe kan ik mij goed voorbereiden op de laatste levensfase. Zo zijn de huiskamergesprekken ontstaan. Een duidelijke presentatie over keuzes in de laatste levensfase en een overzichtelijke informatiemap.

Als je vragen hebt, kun je op je mobiel contact opnemen via de WhatsApp knop rechts onderaan deze pagina of via het formulier op de contact pagina.

foto petra