Over mij

Welkom op mijn website! Mijn naam is Petra Scholte en ik werkte mijn hele werkzame leven in de zorg. Ik heb in vele zorginstellingen zoals verpleeg- en verzorgingshuizen, de thuiszorg en in verschillende ziekenhuizen gewerkt. Hierbij heb ik veel ervaring opgedaan in de 35 jaar dat ik aan het bed sta. Mijn kwaliteit ligt vooral in een stuk begeleiding en een luisterend oor bieden. Ik kan goed oplossingsgericht denken en ben een sociaal mens die makkelijk contact maakt met anderen. Ik ben getrouwd en moeder van twee volwassen zonen.

In 2013 ben ik mij gaan verdiepen in stervensbegeleiding en heb ik mij hierin gespecialiseerd. In de tussenliggende jaren heb ik als zorgprofessional gewerkt in verschillende hospice. Hier heb ik vele mensen mogen begeleiden en veel kennis en ervaring opgedaan in de palliatieve zorg.

Tijdens mijn werk in hospices zag ik hoe mensen in een rustige omgeving en een goede begeleiding tot zichzelf konden komen. Vaak hadden ze tijdens hun ziekteperiode geworsteld met onduidelijkheid en gebrek aan begeleiding ze waren onvoldoende voorbereid en liepen ze achter de feiten aan. Wat mij vooral raakte, was de eenzaamheid die sommigen ervoeren.

Zelf heb ik ook de pijn van eenzaamheid gekend, vooral door tegenslagen in mijn leven. Ik droeg een masker dat uitstraalde: "met mij gaat het goed." Sommige mensen vermeden me, waren bang voor mijn verdriet, en gingen me uit de weg. Ik heb geleerd hoe genezend het is als alles er mag zijn.

In 2021 nam ik de beslissing om mijn werkervaring, talenten, en levenservaring te bundelen en mijn eigen praktijk te starten. Hieruit ontstonden de huiskamergesprekken, maar ik realiseerde me al snel dat niet alles in één gesprek te vatten is. Daarom ontwikkelde ik in 2023 het online programma: "Bewust in de herfst van je leven."

Als je vragen hebt, kun je op je mobiel contact opnemen via de WhatsApp knop rechts onderaan deze pagina of via het formulier op de contact pagina.

foto petra